Top 5 idei de afaceri pentru sezonul Toamna-Iarna

0
2776

Se apropie anotimpurile ploioase și friguroase iar cu ele și un bun prilej de a câștiga bani.Mai jos am enumerat câteva din ideile de afaceri pe care le poți lua în calcul.Unele din ele nu necesită multă investiție dar necesită multă muncă.

Afacere cu must și vin

La majoritatea târgurilor sau festivalurilor în aer liber lumea caută să se simtă bine.Și ce l-ar putea pe românul nostru să îl facă să se simtă bine dacă nu un păhărel de vin fiert cu scorțișoară.Potrivit Patronatului Național al Viei și Vinului, în acest an, producția națională de vin este de 4 milioane de hectolitri, asta înseamnă cu 11% mai mare decât anul trecut. Prețul strugurilor pentru producția vinului variază între 1 leu/kg și 1.5/kg .Cred că nu e scump deloc,având în vedere că paharul de vin fiert costă 3 lei.Dacă vrei să câștigi mai mult atunci îți voi mai da încă o idee.În loc să vinzi vinul fiert la pahare de plastic,îl poți oferii în căni personalizate cu diferite mesaje.Căni care se pot returna sau se pot vinde cu tot cu vin.De exemplu,un client dorește vin fiert și are opțiunea să aleagă între pahar de plastic sau cană.Să presupunem că alege cana,atunci nu îl mai taxezi cu 3 lei cum făceai la pahar de plastic ci îl taxezi cu 6 lei/cana.După ce bea vinul,dacă aduce cana înapoi îi oferi 2-3 lei înapoi pentru garanția cănii.Dacă vrea să păstreze cana atunci nu mai vine înapoi și tu ai vândut o cană de vin cu 6 lei.

Vinul îl poți vinde la târguri,festivale sau,dacă ai bani și vrei să investești mai mult poți cumpara o tonetă și o poți amplasa în stațiunile de munte.Deși în stațiunile de munte majoritatea cabanelor oferă vin fiert,tu vei oferii vin fiert direct pe pârtie.Acesta e avantajul tonetei.

PS:Prețurile de mai sus sunt informative.Prețurile le vei modifica tu în funcție de ce
costuri ai.Cănile le poți lua en-gros iar pentru mesajele personalizate poți apela la o firmă
sau le poți picta manual.Avantaje afacere:costuri relativ mici.Dezavantajul acestei afaceri:Afacere de anotimp(e profitabila doar in sezonul rece).

 

Afacere cu închirieri echipamente pentru sporturile de iarnă.

Tot în sezonul rece dacă dispui de o rulotă,atunci nu mai ai nevoie decât de echipamentele sportive(Plăci de Snowboard,Schiuri,sanie,bob,clăpari,etc).Acestea din urmă le poți cumpăra de pe site-urile de licitații de afară,gen ebay,amazon,kleineanzeigen etc.Mai departe nu îți rămâne decât să iți poziționezi rulota într-una din stațiunile montane renumite și să faci bani.

Sfat:Echipamentele nu se rentează să le cumperi noi pentru că majoritatea se vor deteriora sau mai rău vor dispărea.O să ai vreo 2-3 cazuri în care te trezești că nu iți mai vine tipul înapoi cu placa de Snowboard,deșii buletinul lui e la tine.Acesta e dezavantajul și ar trebuii să iei in considerare și aceste eventuale pierderi.

Afacere cu prăjituri

Dacă știi să faci prăjituri atunci te-ai scos.În sezonul rece,înainte de Crăciun și Revelion,majoritatea oamenilor au enorm de multă treabă.Știi tu la ce mă refer,chestii gen:curățenie agresivă in toată casa,cumpărături,umblatul după un brad mai de Doamne-ajută(altfel riști să rămâi fără brad sau să cumperi unul chel) bătutul covoarelor(o adevarata teroare pentru mine în copilărie) sau tăierea porcului(sport național la români). Făcând toate cele înșirate sus omul uită de prajituri și cozonaci care iți consumă o zi întreagă să le prepari.Majoritatea cofetăriilor lucrează peste program și sunt FULL la capitolul comenzi,motiv pentru care tot mai mulți oameni caută o firmă privată de prajituri sau cozonaci.Așa că,iți faci un PFA și te apuci să faci prăjituri.Poate sună aiurea dar acuma iți voi spune și prețul pentru un kg de prajituri:40 lei/kg cea mai ieftina prajitură.Dacă nu mă crezi,arunca o privire aici la lista de prețuri.

Afacere cu dulceață,gem,compot

Un alt timp de afacere este prepararea gemului sau a dulceței după o rețetă proprie.Dacă ai o rețeta proprie și toti cei din familia ta sunt încântați de gustul preparatului atunci de ce să nu te apuci de treabă și să faci niște bănuți în plus.Costurile sunt reduse având în vedere că prepari în bucătăria proprie.Desigur,dacă vrei să faci totul ca la carte atunci pe borcane poți adăuga și o etichetă personalizată,eventual cu o fundiță la gura borcanului.La urma urmei contează și prezentarea.

 

Afacere cu țuică

Se știe peste tot în lume că românul e țuicaș șef când vine vorba de tărie.Rușii cu votka noi cu țuică,pălincă sau rachiu.Diferența dintre ele o vei cunoaște urmărind clipul de mai jos.

Sursa video o găsești aici

Pentru afacerea cu țuică nu iți trebuie decât materia primă dar și cazanele speciale din aramă iar apoi te poți lăuda că ai propria distilerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here