Alegeri Moldova.Igor Dodon sau Maia Sandu ?

0
908
Paris - Ambasada Moldovei

Astăzi 13 Noiembrie 2016 Moldova scrie istorie alegându-și noul președinte al țării.Cei doi candidați declarați favoriți, Igor Dodon respectiv Maia Sandu se luptă din greu pentru caștigarea alegerilor.Diferența dintre cei doi este că ambii au politici diferite.Igor Dodon este candidatul Partidului Socialiştilor și dorește apropierea Moldovei mai mult de Rusia în timp ce contracandidata sa Maia Sandu de la Partidului Acţiune şi Solidaritate dorește să sprijine Moldova în apropierea acesteia mai mult de Europa.

Veninul campaniei

După cum toți știți,cele mai cunoscute tehnici de a câștiga într-o campanie sunt cele în care arunci cu noroi în adversar.Ești mai credibil așa.În loc să promovezi ceea ce ai tu de oferit ca viitor președinte,mai bine arunci cu noroi în adversar și îl acuzi de diferite fapte(asta s-a întâmplat și în cazul alegerilor din SUA).Candidații așa cum spuneam mai sus, de-a lungul campaniei au aruncat cu noroi unul în celălalt:

Igor Dodon: „Consider că Moldova are viitor ca un stat integru, independent, suveran şi puternic. Oponența mea consideră altfel. A recunoscut public că este unionistă şi ar vota pentru lichidarea acestui stat”

Maia Sandu:„Cea mai mare problemă nu este România, Rusia, Statele Unite. Problema noastră sunt hoţii de aici din Republica Moldova”.

Igor Dodon:„Riscul este dacă vin unioniştii la guvernare, dacă vin unioniştii, atunci eu nu vreau să fie ce a fost la începutul anilor 90, de aceea prieteni, fiţi foarte atenţi, noi putem să rezolvăm această problemă, să reîntregim ţara, ei – o vor distruge.”

Maia Sandu:Noi putem aici, împreună, să luptăm pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi să nu acuzăm România pentru problemele din Transnistria”.

Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti: „Creştinii în niciun caz să nu-şi dea votul lui Maia Sandu deoarece ar veni cu aportul lor la distrugerea a tot ceea ce numit duhovnicie”.

si lista continua…

Dragi frați de peste Prut,vreau să vă spun un singur lucru.Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Moldova va fi condusă de un preşedinte ales direct de popor ci nu de Parlament. La urne sunt aşteptate aproximativ trei milioane de persoane cu drept de vot.Vă rog nu irosiți șansa aceasta.Mergeți la vot și votați cu cine vă dictează inima și conștiința.Dar țineți minte,mai târziu, peste 1 an de zile dacă veți avea probleme în Moldova să nu regretați pentru alegerea făcută și să veniți la ușa României să cereți azil politic.Aveți grijă de voi,mergeți la vot și faceți ca votul vostru să conteze.

Studenttii moldoveni din Alba Iulia si Mures au votat deja!
Studentii moldoveni din Alba Iulia si Mures au votat deja!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here