Fii o doamnă!

0
1037

Știi momentul ăla penibil când asiști la o conversație și îți dorești să nu fii de față?Ei bine prin asta am trecut și eu azi în timp ce eram la servici.Munca superioară vine întotdeauna cu avantaje dar și cu multe bătăi de cap.Pe lângă sacoșa de responsabilități pe care trebuie să le cari în spate zi de zi și de care ești sătul mai auzi și bârfe între colegi.Astea din urma vin așa ca și un bonus să te enerveze mai tare.La primele ore ale dimineții eram în birou cu capul printre acte și planificări.Angajații își fac apariția unul câte unul.Lângă biroul meu e o cameră în care se mănâncă,există expresor de cafea,cuptor cu microunde,apă,frigider,mese și scaune.Un fel de bucătărie,doar că nu ai voie să gătești.Eh,dimineața,care cum vine,merge direct acolo.La o cafea,o măslina, o smochină…mă înțelegi ce vreau să zic.Azi dimineață ies și eu din birou și dau pe acolo să văd care mai e treaba.Îmi iau o cafea, o savurez în liniște și privesc la atmosfera ce se crease în jur.Fiecare femeie care venea se pupa cu celelalte care erau deja acolo.Ceva de genul:”Neața draga mea!” apoi două ștampile pe obraz:”Muah ,Muah” iar apoi își prepară fiecare cafeaua.Erau cele mai bune prietene.Dacă priveai atent la ele jurai că au copilărit împreună!

Ehh cum stăteam eu acolo și mă uitam la ele,vrei nu vrei auzi discuții.Povesteau de papuci,de haine,de cadourile din Decembrie și multe altele.Apoi una din ele pleacă la baie,moment în care celelalte au început să o vorbească și să o facă în toate felurile.

-Ai văzut dragă și la asta cum se îmbracă?

-Pai da,să o vadă sefu ăl mare.Că oricum așa a ajuns asistenta la biroul lui.Dar proasta nu știe că mai sus de atât nu mai are unde să ajungă.Aici e capătul!

Celelalte râdeau și o aprobau.Două din ele aveau cafelele pregătite și sparg și ele gașca plecând afară la tigară.Mai rămâne un grupuleț iar una din femei continuă discuția.

-Ați văzut gagici? Sclavele nu ne-au chemat și pe noi la țigară.Or uitat fraierele când le țineam pe spatele meu cu țigări.

-Vezi fată? Eu ți-am zis să nu le dai.Facerea de bine e f*tere de mamă.Hai să mergem și noi la tigară că acuma sigur ne bârfesc.

Pleacă și astea două la țigară și mai rămâne doar una singură care se prefăcea că era cu capul în telefon,prinsă de febra Black Friday.Închide telefonul, zâmbește și pleacă.A fost singura care nu a fost bârfită! Dar și singura care nu a asistat la tot circul ăsta.Și ea știa oarecum treaba asta.Am rămas uimit cât de schimbătoare pot să fie femeile una cu alta dar și speriat în același timp de faptul că poate există și colegi de-ai mei care fac treaba asta cu mine.Ce am reținut din întâmplarea asta este că trebuie să fii mereu o doamnă și să pleci ultima dintr-un grup de fete.Așa rămâi bine văzut (în unele cazuri te poate considera încuiată,dar mai bine încuiată decât curvă).Nu bârfii și nu apleca urechea la bârfe! Acum la final vă întreb și pe voi.Oare peste tot e așa,sau doar la mine la lucru?

Cine te lingușește în față, te bârfește pe la spate.(Napoleon Bonaparte)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here