Pentru cei puternici!

0
1404

„Aruncă-mă lupilor și mă voi întoarce conducând haita”.Acesta este unul dintre citatele care m-a motivat mereu în viață și mi-a dat puterea de a merge mai departe în momentele grele.Nu știum cum se manifesta la alte persoane dar la mine,încrederea în sine este elementul cheie care m-a ajutat să devin omul de azi.Încrederea am căpătat-o încă de la o varstă fragedă aș putea spune.Eram în școala generală în clasa a 5-a mai exact.Moment în care l-am cunoscut pe domnul Nistor care urma să ne fie diriginte.Domenul Nistor era printre cei mai renumiți profesori de Biologie din Județ.Pe langă Biologie îl mai preocupa filosofia și psihologia.Eram tineri iar el ne modela pe fiecare în parte.Te ajuta să te cunoști pe tine însuți,să știi ce vrei și să obții ceea ce vrei.Făcea toate chestiile astea prin jocuri de cuvinte tachinându-ne zilnic.Să vă dau un exemplu.Într-o zi se luase apa în toată școala,datorită unor lucrări la rețeaua de alimentare cu apă.Fiind profesor de Biologie,domenul Nistor iubea plantele enorm și avea în laborator peste 200 de plante.Eu și colegii am mers la el știind că are sticle umplute cu apă pentru plante.Ajunsesem la el la laborator,batem la ușă,iar o voce ragușita de om fumator ne raspunde:Intră! Intrăm încet și în liniște în laborator.El stătea așezat la birou,cu tigara în gură și ochelarii pe ochi corectând capodoperele noastre.Își trage ochelarii pe nas și ridică privirea întrebându-ne:

-Cu ce vă pot ajuta? Noi mai timizi și cu frică de el nu îndrăzneam nici unul să spunem nimic.Așa că îl împingem pe primul care era în față iar saracul face 2 pași înainte.

-Cu ce te pot ajuta domnu’ Neamțu?

-Domn’ diriginte…aaa știti că s-a luat apa în școală iar noi știm că aveți multe sticle cu apă pentru plante.Vrem și noi un pic de apă.Ne este foarte sete.

Dirigintele zâmbește puțin și întrebă:

-Esti sigur că doar un pic vrei?

-Da domn diriginte.

-Ok apropie-te și întinde mâna.

Colegul nostru se apropie iar dirigintele scoate o pipeta din sertar,o înmoaie în apa din acvariul cu pești iar apoi picură o picătură în mâna colegului zicând:

-Poftim domnu Neamțu.Un pic de apă.O picătură ai cerut,o picătură ai primit.Noi râdeam și chicoteam în spatele lui.

-Liniște! Nu e nimic de râs.Până reformulează el,voi gândiți-vă câte regnuri ale lumii vii avem că vă întreb după aceea.

Neamțu reformuleaza și zice:Vrem puțină apă.

De data aceasta primește apă într-un dop de sticlă.

-Puțin ai cerut puțin ai primit! Exclamă profesorul.

-Aaaa gata știu,vreau un pahar cu apă.

-Asta e altceva dragul meu.Vedeți voi,în viață trebuie să știi ce vrei.Să fii sigur de ceea ce vrei iar mai presus de toate să lupți si să obții ceea ce vrei.Nu contează că este vorba de un pahar cu apă,de o carte,de lucruri materiale sau financiare.Luptă pentru ele.

Timpul a trecut,eu am crescut iar pe langa citatul de la începutul articolului pot spune că profesorul Nistor a avut cu siguranță un efect bun în ceea ce privește dezvoltarea mea.Fiecare întâlnire cu el era o lecție pentru noi și o morală din care aveai ce învăța.Evoluția celor puternici se afla în tăria de carcater de care dau dovadă.Iar daca tot venii vorba de tărie, vreau să știi că acest articol este o provocare venită de la Stalinskaya, care aniversează 20 de ani în România în acest an.Preparată conform unei rețete tradiționale rusești, STALINSKAYA Vodka este recunoscută pentru tăria gustului, pentru rigoarea selecției materiilor prime și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și a tehnologiei folosite. Încă de la lansare, sub sloganul „Pentru cei puternici”, STALINSKAYA este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter”. Marca aniversează anul acesta 20 de ani pe piața din România.

Dacă vrei și tu să te întorci conducând haita,te sfătuiesc mai întâi să îți faci curaj!

stalinskaya_sticla-aniversara_white

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here