Despre originalitate

0
753

Urăsc oamenii care nu sunt originali.Urăsc oamenii care încearcă din răsputeri să fie ceea ce nu sunt.Iar în ultimul timp simt că sunt urmărit de astfel de oameni.Sunt convins că ai pațit-o și tu o dată sau de două ori, dar eu o pățesc aproape zilnic!Încep prin a vă povesti de faptul că am un prieten care vrea să fie ca mine.Mă copiază în orice!Deși el este mai mare cu vreo 10 ani ca și mine,are o soție și o fetiță,stadiu în care eu încă nu am ajuns,el tot vrea să fie ca și mine.Îmi copiază viața,gesturile și tot ceea ce îmi cumpăr vrea și el.De curând mi-am cumpărat un dulap pentru dormitor.A doua zi l-am auzit că și el vrea să își schimbe dulapul din dormitor.Și vrea să cumpere,citez: „dulap fix ca al tău” .La început nu mi s-a părut ceva ieșit din comun.Apoi am început să îmi las puțin cioc și am văzut că nevastă-sa se tot uita atent la mine și mă studia din cap până în picioare.Peste 2 zile îl vad și pe el aranjat cu bărbia tunsă și cioc;)) Am trecut și peste asta dar apoi a început să mă sune și să mă întrebe de diverse lucruri de-ale mele.De pildă despre o vestă:

-Știi vesta aia a ta groasă de iarnă,care defapt e o geacă făra mâneci.De unde ai cumpărat-o?

-Din Londra.De ce?

-Aaa…nuu..numa așa că vroiam să îmi iau și eu.

Bun,am trecut peste chestiile astea am zis că nah,sunt chestii care poate, deși mă conturează pe mine poate îi plac și lui.Adică și mie mi s-a întâmplat să îmi placă o bluză ce am vazut-o pe altul și să vreau și eu să mi-o cumpăr,dar ce îți voi zice în rândurile următoare întrece orice măsură.

Mi-am cumparat un frigider și îl sun pe „cutărescu” să vină să mă ajute la cărat.Mai nou transportul se face până în fața blocului,de acolo ți-l cari singur.Ok,vine cutărescu,mă ajută cu frigiderul iar apoi după ce ne tragem puțin sufletul începem să îl despachetăm.

-Wow ce mișto e! Ăsta e dinala din inox anti-amprentă,așai?

-Da boss așa-i. Apoi îl deschide și aruncă o privire înăuntru.

-Auzi dar ăsta e dinala de nu trebuie să îl dezgheți așai? E dinăla cu aburi.

-Da boss e cu „aburi”,respiră bine ;)) ii raspund pe un ton glumet.

A doua zi mă sună.Și îmi zice:

-Știi…am vorbit cu soția mea și cred că ne schimbăm și noi frigideru.Vreau să îmi iau dinăla „fix ca al tau” . Pff când am auzit,era să leșin.

-Auzi dar vezi că mai sunt și alte modele,și mai ieftine. Tot încercam eu să îi explic și să îl conving să își cumpere alt model.

-Da,dar vreau ca al tău că am văzut… e ce trebuie.Și marcă și consum redus și nu necesită nici dezghețare și e antiamprentă.Noi avem copil mic și avem nevoie.

Ok,Boss,tu știi.

Peste două zile mă sună pe la vreo 6-7 seara:

-Auzi, sunt la Real cu nevastă-mea.Mă tot uit după frigiderul tău da nu îl găsesc.Nu îmi dai te rog seria de la el.

-Pfff hai ca ți-o dau.Mă duc la frigider,mă uit pe el și îi zic modelul.

-Aaaa dar ăsta e modelul. Eu am nevoie de serie.

-Care serie?

-Păi aia de pe eticheta din spatele frigiderului

-Codu de bare mah?

-Da.Ăla.

-Pai de ce îți trebuie ăla?

-Păi vreau fix ca al tău. Pff când l-am auzit era să dau pe spate.Cum să fii atât de bătut în cap și de obsedat de viața altuia încât să îți iei până și frigider ca și a persoanei respective? Se îmbracă exact ca mine de cate ori poate,uneori aceeași culoare.De aceea când ies în oras sa mă întâlnesc cu el trebuie sa îl mint măcar în privința culorii.Își face freza ca și mine,vrea mașină ca și a mea,vrea totul exact ca și al meu.Parcă îl aud: „vreau xy fix ca al tau” Fix-ul ăla mi-a rămas întipărit în minte și nu mi-l pot scoate deloc.

Fii original!Chiar dacă uneori lucrurile nu îți iasă așa cum vrei și faci greșeli, măcar ai din ce învăța. Nu încerca să copiezi pe nimeni pentru că nu faci altceva decât să traiești în iluzie și minciună.Te minți singur…

PS:Voi aveți prieteni de genul?La mine e singurul de genul acesta, dar e cel mai mare stres!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here