Susține și tu un proiect al Campionatului de Bine

0
863

Dacă nu știi despre ce este vorba îți voi explica pe scurt.Bursa Binelui este o platformă online unde donațiile nu sunt comisionate încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici 5,10 lei pentru o cauză.Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro iar toate plățile sunt securizate 100%.

Campionatul de Bine, care se desfășoară în perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, este o competiție pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din România, găzduită, organizată și implementată de Bursa Binelui. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x numar de donatori unici.

O listă cu proiectele finaliste găsești aici.

Eu personal am ales să susțin ONG-ul Fundația Bucuria Darului.Fundația susține un proiect al cărui titlu spune tot:Salvează o viață cu 5 lei. Acest proiect ajută zilnic 300 de persoane din care 40 sunt fără adăpost.Sunt oameni simpli care îi vedem dormind în parc,în gară în canale sau peșteri.Printre ei, sunt copiii crescuți în orfelinate sau oamenii care au avut o familie, un loc de muncă respectabil, pierzând totul. Fundația îi ajută oferindu-le încurajare pornind de la o masă caldă, posibilitatea de a se spăla și de a-și spăla hainele, până la acte de identitate și un loc de muncă.Pe lângă acești oameni fără adăpost,Fundația ajută și 86 de copii, care au nevoie de îndrumare la lecții sau pentru a-și petrece constructiv timpul liber, cât și oameni bătrâni, bolnavi care au dreptul să se bucure de o viață demnă!

Salvează și tu o viață cu 5 lei!

Mai jos am scris câteva exemple care te vor pune pe gânduri.Sunt exemple din viața de zi cu zi care îți arată cât de mult cheltui fără să îți dai seama…

-5 lei costă o apă pe care o comanzi când ieși cu prietenii în oraș.Apă care de cele mai multe ori nu o bei și rămâne pe masă…Oare ce puteai face cu 5 lei?

-Renunță la 1 litru de carburant!Litru care îl topești în fiecare seară dând ture aiurea de oraș.

-Bea mai puțin cu o bere când mergi în club și vei vedea că vei avea 5 lei să salvezi o viață!

-Renunță la 5 țigări pentru a da de mâncare unor copii.Fumează mai puțin în fiecare zi și potolește foamea copiilor nevoiași.

-Bacșiș-urile date chelnerilor sunt mână de salvare pentru cei fără adapost așa că direcționeză-le către cei ce nu au…

-Te-ai gândit vreodată cât cheltui pe taxiu?Enorm de mult!Calatorește cel putin o dată pe săptămână cu un mijloc de transport în comun și îți garantez că suma economisită va putea hrănii 10 persoane!

-Renunță la biletul de lotto!Studiile arată că ai șanse mai mari să fii lovit de fulger decât să câștigi la lotto.Dacă îți era destinat să câstigi atunci câștigai,dar încă ești aici.Nu mai încerca,nu are nici un rost.

-La fel stă treaba și cu păcănelele.Renunță la a băga banii în aparate.Hrănește un suflet și îți garantez că vei avea o bucurie mai mare decât cea în care vezi șeptarii.

Ajuta-ti semenii.In locul lor puteai fi chiar tu.Fii cel care face diferenta!Doneaza sau fii voluntar aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here